Çörek Otu
Çörek Otu
 
Çörek otu, tarih boyunca tıbbın en gözde bitkilerinden biri olmuştur. Pek çok sağlık sorununa iyi gelen bu şifalı bitki hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Üzerine en çok bilimsel araştırma yapılan bitkilerden biridir. Çörek otunun tohumundan ve yağından faydalanılabilir. Kral Tutankamon’un mezarında bile bulunan çörek otunun, Kleopatra tarafından güzellik için ve Hipokrat tarafından karaciğer hastalıkları için kullanılmıştır. Bolca içerdiği ‘timokinon’ maddesi antikanserojenik etkileri ile bilinmektedir. Çörek otunun iyi geldiği sağlık sorunları arasında, diyabet, kolesterol, sedef ve egzama, alerjiler, Alzheimer, sindirim sorunları bulunmaktadır.
Baharat olarak da kullanılan siyah tanecikler bitkinin tohumlarıdır. Hipertansiyon, karaciğer, böbrek hastalıkları, enfeksiyon ve cilt hastalıklarına karşı çok etkilidi.

Çörek Otunun Faydaları

Bazı çalışmalar timokinon’un antioksidan rol oynadığını ve vücudun savunma sistemini geliştirdiğini ve apoptoza (programlı hücre ölümü) neden olduğunu göstermiştir. Günümüzde çörek otunun bileşenlerinin kansere karşı kullanımı ile ilgili pek çok bilimsel araştırma devam etmektedir.
 
 
Latin Super Food © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.